Hronika

Optužnica protiv četiri lica zbog trgovine drogom

​BANJALUKA – Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Davora Erceg, Sergeja Tutnjilović i Željke Erceg zbog sumnje da su vršili neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju marihuane i spida, a istu kasnije prodavali na području RS.

Oni se terete za ‘Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja’, a u vezi s krivičnim djelom ‘Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga’, a protiv Davora Erceg i u sticaju sa krivičnim djelom ‘Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’.

Loading...

Optužnica je podignuta i protiv Nikole Prolić zbog krivičnog djela “Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”.

“Prema navodima optužnice tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Republike Srpske i to na području Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine vršili su neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i spid, a sve u svrhu dalje prodaje iste zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Optužnicom je predloženo da se Sergeju Tutnjilović, Željki Erceg i Davoru Erceg, koji se nalaze u pritvoru, pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

Dva lica za koje postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga.

Optužnica je potvrđena je od strane Okružnog suda u Banjaluci.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!