Društvo

Pojačane kontrole vozača od danas u Srpskoj

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske sprovodiće od danas na području Srpske pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja brzine i vozača na prisustvo alkohola, droge ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Akcija traje do 5. avgusta.

Loading...

Iz MUP-a je saopšteno da su rezultati četvorodnevne akcije koju su njihovi policijski službenici sproveli od 18. do 21. jula pokazali da je broj ovih prekršaja izuzetno velik.

Tada je evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja vozila i 822 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola.

Statistika MUP-a Srpske pokazuje da je samo ovog mjeseca u saobraćajnim nesrećama poginulo 16 lica, a najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina, dok je u avgustu prošle godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 25 lica.

Da bi bio prekinut ovaj negativan trend, MUP Srpske još jednom apeluje da se učesnici u saobraćaju, naročito vozači, pridržavaju zakonskih propisa, te da neodgovornim ponašanjem ne ugrožavaju svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!