Politika

Dodik: Autoput i drinski nasip nastavak ulaganja u Semberiju

Lider SNSD-a Milorad Dodik ukazao je tokom današnje posjete Bijeljini na značaj velikih projekata izgradnje autoputa i drinskog nasipa u Semberiji, čija je realizacija u toku.

Nakon neformalnog sastanka sa bijeljinskim gradskim rukovodstvom stranke, Dodik je rekao novinarima da su u Bijeljini već realizovane kapitalne investicije, poput bolnice, gradske obilaznice, uređenja kanalske mreže i podrške poljoprivrednicima, a uslijediće i milionska ulaganja u modernizaciju elektroprensone mreže. 

Loading...

“Iza nas su u Bijeljini ostali mnogi važni projekti i drago mi je što vidim da je grad značajno riješio svoje infrastrukturne probleme”, naveo je Dodik. 

On je istakao da će početi i izgradnja auto-puta, te da još treba završiti određene formalnosti, čije riješavanje je u toku. 

“Imaćemo autoput koji će spojiti Bijeljinu i Beograd, te dalje prema Brčkom i Banjaluci”, naglasio je Dodik. 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je na neformalnom sastanku razgovarano o aktuelnim političkim prilikama u gradu i kapitalnim projektima izuzetno važnim za bolji život građana Semberije, navodeći uz auto-put i nasip i ulaganje 50 miliona KM tokom naredne tri godine u modernizaciju elektromreže. 

Ćorić je kritikovao sporu realizaciju projekata za koje je Republika Srbija izdvojila za Bijeljinu 1,5 miliona KM. 

“Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić su, uz podršku Dodika, izdvojili značajna sredstva za Bijeljinu – 1,5 miliona KM, ali, nažalost, imamo inertnost lokalne zajednice i još nismo uspjeli da realizujemo ni sredstva koja su data prije dvije godine”, istakao je Ćorić. 

On je apelovao i ponovo zatražio od gradske vlasti da se ubrza procedura oko realizacije tih projekta, navodeći da su u pitanju tri fiskulturne sale u osnovnim školama u Patkovači i Obarskoj i sala u gradskoj Gimnaziji koja u ovoj godini slavi 100 godina postojanja. 

“Siguran sam da će Bijeljina u narednom periodu imati maksimalnu podršku Dodika /kao srpskog člana Predsjedništva BiH/, te predsjednika Republike Srpske /Željke Cvijanović/ i svih institucija Srpske kao i do sada”, rekao je Ćorić. 

Sastanak Dodika sa bijeljinskim rukovdstvom SNSD održan je u jednom gradskom restoranu. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!