Politika

Trivić: Ukupan dug Srpske skoro sedam milijardi KM

BANJALUKA – Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić tvrdi da je ukupan dug Republike Srpske skoro sedam milijardi KM, a ne 5,8 milijardi.

Trivićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci, na kojoj je govorila o aktuelnoj ekonomskoj situaciji, rekla da “vlast u Srpskoj ne uključuje dug zdravstvenog sistema koji prelazi milijardu KM”.

“Ukupno dugovanje javnih zdravstvenih ustanova u 2015. godini iznosilo je 513 miliona KM, a sa 31. martom ove godine iznosi 631 milion KM. Kada uključimo dugovanja Fonda zdravstvenog osiguranja to znači da zdravstveni sistem ima dug koji prelazi milijardu KM”, navela je Trivićeva.

Govoreći o stranim investicijama, Trivićeva je rekla da je njihov prosječni priliv u u protekle četiri godine oko 120 miliona KM, što je, kako je ocijenila, na nivou statističke greške.

Kada je riječ o zaposlenima u Srpskoj, Trivićeva kaže da se navodi da je zaposleno 269.000 radnika, a da podaci Poreske uprave ukazuju da je taj broj u martu bio 251.252 radnika, od čega za 37.000 nisu uplaćeni doprinosi za zravstveno osiguranje.

Ona smatra da “vlast mora da rješava ove probleme, a ne da se bavi opštim političkim temama od kojih niko nema koristi”.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da će Perica Bundalo biti smijenjen sa mjesta šefa poslnika i da će ona zauzeti njegovo mjesto, Trivićeva je rekla da to prije Glavnog odbora PDP-a neće komentarisati.  

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!