Svijet

Djevojčicu ubio medvjed dok je išla po čokoladu

Mještani sela Jodva u ruskoj republici Komi ostali su šokirani tragedijom koja ih je snašla kada su pronašli tijelo djevojčice Sonje Černigove (14) koju je na putu do prodavnice usmrtio medvjed.

Mještani su najprije mislili da je nesretnu djevojčicu ubio vuk, ali su na mjestu događaja pronašli medvjeđe tragove, javlja “Mirror”. 

Loading...

Djevojčica je u napadu medvjeda zadobila zastrašujuće povrede vrata, lica i glave. Njeno unakaženo tijelo prvo su pronašli lokalni tinejdžeri, koji je nisu prepoznali, kao ni njen otac Sergej Černigov koji je krenuo u potragu za kćerkom koja je otišla u trgovinu po sok i čokoladu, ali se nije vratila.

“Nisam želio da vjerujem da je to moja kćerka, pred mojim očima”, rekao je njen otac i dodao:

“Lice joj je bilo unakaženo i bilo ju je nemoguće prepoznati. Bila je obučena kao i sve ostale djevojke, samo joj je jakna bila prepoznatljiva. Sve je bilo jasno kada sam nazvao njen broj telefona i on je zazvonio u džepu jakne.”

Pomenuto selo je posljednjih nedjelja pod opsadom medvjeda i vukova. Mještani su jako uplašeni, izvještava lokalni list. Smatra se da je djevojčicu medvjed napao tražeći hranu po smeću kada ga je djevojčica iznenadila negdje oko 21:45, u trenutku dok je još bilo dnevne svjetlosti.

Nikolaj Gorbunov, predsjednik Udruženja lovaca i ribolovaca Udorski, rekao je za novine “Argumenti i Fakti”:

“Najvjerojatnije je medvjed jeo nešto na odlagalištu smeća. Djevojčica mu se našla u blizini i uznemirila je grabežljivca.”

To potvrđuju tragovi medvjeđih stopa na mjestu napada, kao i rane na tijelu djevojčice.

Zbog ovog događaja je otvoreno kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdilo jesu li lokalni funkcioneri preduzeli sve što je bilo potrebno kako bi odvratili divlje životinje iz sela, a koje se nalazi na udaljenosti većoj od 230 kilometara od regionalnog glavnog grada “Syktyvkar”.

Vukovi i medvjedi godinama dolaze u selo, a zimi jedu i lokalne pse.

Očekuje se da će nakon ovog lovci dobiti odobrenje za ubijanje lokalnih medvjeda. Ubijena djevojčica Sonja je za dvije nedjelje trebalo da napuni 15 godina.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!