Društvo

Kolovozi mokri i klizavi, u višim predjelima snijeg na putevima

U Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a u Federaciji BiH /FBiH/ zbog ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na putevima Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica i Livno-Drvar-Bosanski Petrovac.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozače upozoravaju na mjestimično zaostali snijeg na kolovozu i moguću poledicu na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Brod na Drini, pored odrona i na mogućnost obrušavanja snježnih lavina.

Regionalni put Klanci-Ulog, preko prevoja Morine trenutno je zatvoren, zbog velikih smetova, a dežurne ekipe “Nevesinjeputeva” nalaze se na terenu i vrše raščišćavanje

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na dionici Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim saobraćaja, pa vozači se upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene.

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu magistralnog puta kroz Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke staze, na dionici Obudovac-Lončari dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Teslić-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U FBiH na dionici Drvar-Bosanski Petrovac, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na regionalnom putu Prozor-Mokronoge zbog snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Zbog sniježnih padavina na dionici auto-puta Sarajevo zapad – Tarčin postavljeno je ograničenje brzine 80 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Iz bezbjednosnih razloga zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja, a zbog radova u Hrvatskoj potpuno je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!