Politika

ORIĆEV PRIJATELJ POZIVA NA NAORUŽAVANJE “Svaki Bošnjak iznad 17 godina mora ispod kreveta IMATI RANAC SA UNIFORMOM I ORUŽJEM”

Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković, koji je javnosti poznat i kao prijatelj Nasera Orića, uputio je javni video poziv Bošnjacima na naoružavanje.

Loading...

U izjavi za IMLTV Press, Atifa Dudakovića, on se poziva, kako navodi, na izjave generala tzv. Armije BiH, otuženog za ratne zločine nad Srbima.

– Svaki Bošnjak stariji od 17 godina mora ispod kreveta imati ranac i u njemu uniformu i vreću za spavanje, te da se mora na legalan način naoružati – navodi Aličković.

Crna-Hronika.info

PORUKA BOŠNJACIMA I PATRIOTAMA BIH – NIHAD ALIČKOVIĆ – ANTIDAYTON (IML TV)”da ne spavaju, već da se naoružavaju”

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Sonntag, 21. April 2019

On dodaje da se Bošnjaci legalnim putem preko MUP-ova imaju pravo da podnesu zahtjev za naoružanjem.

– Bošnjaci to trebaju uraditi, posebno omladina i neka se na taj način legalno naoružava, jer i u Republici Srpskoj postoji veliki broj lovačkih udruženja koji nastoje na taj način da legalizuju veliki broj naoružanja – kazao je Aličković.

On između ostalog navodi kako se Bošnjaci moraju rješiti kladionica i shvatiti da su još uvijek pod agresijom, prenosi Crna-hronika.info.

Aličković je u Hagu, kada je izrečena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske, ispred suda raširio ratnu zastavu takozvane Armije BiH, a onda napao starijeg muškarca koji je bio ogrnut srpskom zastavom, prijetio mu i vrijeđao ga. U sudnicu u Hagu prošvercovao je mobilni telefon i na Fejsbuk profilu uživo prenosio izricanje presude Radovanu Karadžiću.

Aličković, poznat kao prijatelj ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, u ekstremnim bošnjačkim krugovima postao je poznat prije nekoliko godina nakon pokušaja linčovanja Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru u Potočarima.

Antidejtonski pokret i Aličković poznati su i po paljenju institucija tokom nasilnih protesta u Federaciji BiH i uzimanju poslanika za taoce.

Uoči novogodišnjih praznika Aličković je ispred objekta Islamske zajednice u Derventi uručivao “antidejton paketiće” bošnjačkoj djeci, nazivajući ih “gazijama, herojima, malim zlatnim ljiljanima koji odrastaju u očuvanju svoje vjere i bošnjaštva od nestanka na okupiranom prostoru BiH”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!