Nauka i tehnologija

Google izmijenio pretragu fotografija

Google je ažurirao korisničko iskustvo pretrage fotografija na desktop platformi. Kompanija je preradila način na koji se fotografije pojavljuju kada se pretražuju u Google Images, a fotografije se sada pojavljuju u panelu sa desne strane ekrana umjesto u mnogo većem panelu u dnu izabrane fotografije, kako je do sada bio slučaj.

Manje ažuriranje interfejsa bi trebalo da poboljša iskustvo pretrage i upoređivanja fotografija, posebno za one koji se oslanjaju na servis u svrhu istraživanja fotografija. Preview panel sa strane je zamrznut, dok rezultat pretrage može da se skroluje, što olakšava proces upoređivanja fotografija i traženja sličnih slika.

Loading...

Kompanija je dodala i mogućnost pregleda većeg broja detalja fotografije, kao što su nazivi brenda, dostupnost, testovi/opisi proizvoda i drugo. Ovaj segment će pomoći maloprodaji i izdavačima, jer će korisnici imati lakšiu način da posete veb stranicu u potrazi za informacijama ili kada kupuju proizvod.

Nove funkcije, kao i mogućnost da developeri dodaju informacije na svoje fotografije proizvoda, deluju kao prvi koraci u Google-ovim namjerama da omogući reklamiranje preko Google Images. Ovo je nešto o čemu je bilo govora u prošlosti i trenutno se testira od strane selektovanih korisnika i maloprodaje.

(NN/benchmark)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!