Hronika

Incident na granici BiH i Hrvatske: Povrijeđeno 18 migranata

VELIKA KLADUŠA – Osamnaest migranata povrijeđeno je u incidentu koji se sinoć dogodio na granici BiH i Hrvatske na području Unsko-sanskog kantona, javljaju federalni mediji.

Međutim, ne navodi se o kakvom je incidentu riječ.

Portal “Klix.ba” javlja da su povrijeđeni migranti u pratnji pripadnika Granične policije BiH primljeni u Dom zdravlja Velika Kladuša. ”Mogu potvrditi da je došlo do incidenta”, rekao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić za televiziju “N1” uz objašnjenje da je na mjestu događaja intervenisala Granična policija BiH te da je nekoliko osoba prevezno u bolnicu.

Portal “Avaz” navodi da je 12 migranata zadobilo lakše povrede, dok je njih šest poslato na dalje preglede nakon čega će biti poznato njihovo zdravstveno stanje.

“Šest osoba poslano je na radiološku obradu, a tokom današnjeg dana oko osam sati urađene su detaljne pretrage snimaka i kasnije će se detaljnije znati o kakvim se povredama radi. Za preostalih 12 osoba sa sigurnošću je utvrđeno da se radi o lakšim povredama”, rekli su iz Doma zdravlja Velika Kladuša.

Detalji ovog događaja trebalo bi da budu naknadno.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!