Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Krajnović na klupi Širokog

Hrvatski stručnjak Krunoslav Krajnović (44) novi je trener košarkaša Širokog. On će na klupi bh. prvaka naslijediti Danijela Jusupa, s kojim je nedavno raskinuta saradnja.

Krajnović je sa Širokobriježanima potpisao ugovor na godinu dana, a ekipu će preuzeti već u ponedjeljak. Posljednji angažman imao je na Kosovu, gdje je vodio ekipu Baškimija, a snažan pečat ostavio je Slovačkoj, gdje je trenirao nekoliko ekipa – Prievidze, Handlove, te Lučanec. Dva puta je proglašavan za trenera godina a sa Lučancem je osvojio titulu šampiona Slovačke.

“Krunoslav je trener koji se uklopio u proračun našega kluba, a od njega se uz rezultat očekuje prije svega rad na daljem košarkaškom razvoju mladih igrača poniklih u našoj školi, koji imaju veliki potencijal. Za trenera Krajnovića dobili smo dobre preporuke, da je vrijedan, da preferira mlade igrače i to je za nas u ovom trenutku najvažnije”, kazao je predsjednik Širokog Igor Jelčić i dodao:

“U ponedjeljak počinjemo pripreme i sad je sve na njemu i igračima, imat će sve potrebne uvjete za rad, njihovi su parket i svlačionica, a mi ćemo se u klubu potruditi da sve ostalo bude u najboljem redu.”

Široki će u narednoj sezoni, osim domaćeg takmičenja, igrati i u regionalnoj ABA ligi 2.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button