Kultura

Otvorena izložba slika Gorana Čupića

KOTOR VAROŠ – Izložba slika mladog kotorvaroškog umjetnika Gorana Čupića otvorena je večeras u Kotor Varošu u okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila.

Riječ je o slikaru koji je Akademiju umjetnosti završio 2011. godine u Banjaluci i trenutno je apsolvent na master studijama, a izlagao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i regionu. Ovo je prva samostalna izložba umjetnika koji živi i stvara u rodnim Maslovarama.

Izložbu je otvorio načelik opštine Zdenko Sakan, istakavši da je Čupić izgradio prepoznatljiv rukopis, a svoju energiju umjetničkim djelima prenosi na ljude dobre volje.

“U slikama Čupića su sabrana sva iskrenost, energija i neposrednost njegovog življenja i poimanja umjetnosti. U okviru naših mogućnosti, podržavaćemo njegov rad jer su na većini njegovih slika prirodne ljepote kotorvaroškog kraja”, rekao je Sakan.

Čupić kaže da, tražeći zadovoljstvo, “vodi dijalog sa slikarstvom i umjetnošću u konstantnoj borbi sa bjelinom platna”.

“Ova postavka je samo dio onoga što sam do sada naslikao. Trudiću se da istaknem više žanrova, kako bi ljudi vidjeli sa koliko žara i energije ulazim u svaku sliku”, rekao je Čupić.

Osim slikarstva, ovaj mladi umjetnik se bavi i grafičkim dizajnom, konceptualnom umjetnošću, odnosno umjetničkim instalacijama u prirodi, a eksperimantiše i sa arhitekturom.

Tehnike koje koristi su ulje na platnu i akrilik na platnu, a njegova djela su najčešće namijenjena za komercijalne svrhe, ali nerijetko slika i za svoju dušu.

Večerašnjoj izložbi, koja će biti otvorena do četvrtka, 25. aprila, prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća i ustanova i brojni građani.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!