Sport

Mančester siti zabio pet golova Vest Hemu

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su Vest Hem sa 5:0 na gostovanju u Londonu u prvom kolu Premijer lige.

Interesantan duel odigrali su “Građani i Čekićari” i gosti su ostvarili sasvim zasluženu pobjedu u utakmici u kojoj su bili neuporedivo bolji protivnik.

Nizale su se šanse za izabranike Pepa Gvardiole u prvih 20ak minuta, Rijad Mahrez je imao dva veoma dobra udarca koja je Fabijanski uspio da odbrani, a u jednom momentu je David Silva “skinuo” loptu s glave Mahrezu, prenosi b92.

Ipak od 25. minuta utakmice mogli su da se raduju navijači Sitija pošto je Gabrijel Žesus poslije jedne gužve u kaznenom prostoru Vest Hema uspio da iz peterca pogodi mrežu i dovede Siti u vođstvo od 1:0, rezultat kojim se prvo poluvreme i završilo.

U drugih 45 minuta, vidjeli smo manje-više istu situaciju na terenu. Vest Hem je djelovao inferiornije iako je i sam imao nekoliko solidnih prilika za postizanje gola. Ipak, samo 6 minuta po početku drugog poluvremena Rahim Sterling je postigao pogodak i povisio na 2:0.

Nedugo potom, Sterling je asistirao Gabrielu Žesusu koji nije imao težak zadatak da postigne gol, ali je VAR tehnologijom donjeta odluka da je bila nedozvoljena pozicija i pogodak je poništen.

Čičarito je imao veoma lijepu priliku da postigne prvi gol Vest Hema u novoj sezoni, ali je Eduardo odbranio oba njegova pokušaja i sačuvao mrežu “Građana”. Ubrzo je stigla kazna, pošto se Sterling sjajno ubacio, dobio pravovremeni pas i postigao treći gol na utakmici.

U 83. minutu utakmice, dosuđen je jedanaesterac za Mančester siti kada je Diop u kaznenom prostoru oborio Rijada Mahreza. Aguero ga je vrlo loše izveo, ali je penal ponovljen pošto Fabijanski nije stajao na liniji već malo ispred i drugi put Aguero nije grešio.

To ipak nije bio konačan rezultat, pošto je u drugom minutu sudijske nadoknade Rahim Sterling po peti put zatresao mrežu “Čekićara” i tako kompletirao “het-trik” u prvom kolu Premijer lige.

Premijer liga, 1. kolo:

Petak:

Liverpul – Norič 4:1 (4:0)

Henli ag 7, Salah 19, van Dajk 28, Origi 42 – Puki 63′

Subota:

Vest Hem – Mančester siti 0:5 (0:1)

Žesus 25, Sterling 51, 75, 90+2, Aguero 86

16:00 Barnli – Sautempton

16:00 Votford – Brajton

16:00 Kristal Palas – Everton

18:30 Totenhem – Aston Vila

Nedelja:

15:00 Lester – Vulverhempton

15:00 Njukasl – Arsenal

17:30 Mančester junajted – Čelsi

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!