Sport

Sedam “zmajeva” od 15,5 miliona evra

Sedam aktuelnih i povremenih fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine potpisalo je ugovore o prelasku u nove klubove ovog ljeta, a ukupna vrijednost dosad ostvarenih transfera “zmajeva” procjenjuje se na oko 15,5 miliona evra.

Najbolji posao napravio je Rade Krunić. Bivši igrač Sutjeske iz Foče, srpskih superligaša Donjeg Srema, Borca iz Čačka, zatim Verone, drži rekord među ovoljetnim transferima “zmajeva”, jer je Milan za njega Empoliju platio osam miliona evra.

Loading...

Među ostalih šest fudbalera koji su definitivno sklopili posao ovog ljeta nijedan transfer ne prelazi svotu višu od 1,5 miliona evra, s tim da zvanični podaci o finansijskim transakcijama u vezi s Ervinom Zukanovićem, Matom Jajalom i Marinom Aničićem nisu objavljeni.

Iako je radno vrijeme ljetne fudbalske pijace na izmaku, ukupna vrijednost transfera “zmajeva” sigurno neće biti zaustavljena na 15,5 miliona evra. Prije svega javnost u Italiji, ali i Bosni i Hercegovini iščekuje završetak sada već višemjesečnih pregovora između Rome i Intera.

U četvrtak ujutru mediji u Italiji su po ko zna koji put objavili da je transfer Edina Džeke definitivno dogovoren. Inter je, prema pisanju “Sky Sport Italije”, sada odlučio prihvatiti uslove “vučice” pa će navodno za kapitena reprezentacije BiH ipak platiti traženih 20 miliona evra.

Juče do kraja dana novi klub trebalo je da ima i Muhamed Bešić. Dres Evertona, odnosno Midlzbroa, u kojem je protekle dvije sezone proveo na posudbi, Bešić će zamijeniti Fulamovim. Vrijednost sklopljenog posla između dva kluba, prema informacijama medija na Ostrvu, iznosi oko 2,1 milion evra.

Everton je prethodno tražio 5,5 miliona, ali je odlučio spustiti cijenu kako bi se riješio Bešića, na kojeg ne računa u narednoj sezoni. Fulam je prošle sezone ispao iz Premijeršipa i ima namjeru da izbori ekspresan povratak u društvo najboljih.

Takođe, nekoliko fudbalera čije je usluge koristio selektor Robert Prosinečki ovog ljeta promijenilo je sredine odlaskom na posudbe.

Između ostalih, Darko Todorović iz Salcburga otišao je u Holstein Kil. Dario Đumić umjesto za Utreht nastupaće za njemački Darmštad, dok će Riad Bajić iz Udinezea u Konjaspor. Luka Menalo iz hrvatske prijestonice, odnosno Dinama, preseliće na privremeni rad u Olimpiju iz Ljubljane.

Najvrendiji bh. fudbaler u ovom trenutku na svjetskom tržištu je vezista Juventusa Miralem Pjanić, koji je prema sajtu Transfermarkt težak 70 miliona evra. Ono što je zanimljivo je da je Pjanić drugi najvredniji igrač na poziciji defanzivnog veziste, a ispred njega je samo Rodri iz Mančester Sitija, koji vrijedi 10 miliona evra više.

Pjanićeva cijena je u posljednje dvije sezone konstatno rasla s obzirom na to da je prije dolaska u Juventus imao vrijednost oko 45 miliona evra.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!