Kultura

Thompson u Širokom Brijegu na Dan grada

ŠIROKI BRIJEG – Gradsko vijeće Širokog Brijega održaće svečanu sjednicu u petak, 9. avgusta, povodom proslave Dana grada i praznika Velike Gospe, koji se u Širokom Brijegu obilježavaju 15. avgusta.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević rekao je da će program proslave početi navedenom sjednicom, a završiti na centralnom širokobriješkom trgu koncertom hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

“Za Dan grada uvijek pripremimo prikladan program, pa ćemo kao i dosad održati svečanu sjednicu Gradskog vijeća, a zabavni program ćemo završiti velikim koncertom Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u četvrtak, 15. augusta, u večernjim satima na Trgu širokobrijeških žrtava”, kazao je Kraljević.

“Ovo je vrijeme kada u našem gradu vlada posebno svečano ozračje. Pozivamo sve Širokobriježane i naše goste da ovo vrijeme proslavimo dostojanstveno, ponosno i u zajedništvu”, dodaje prvi čovjek Širokog Brijega.

Podsjećamo, Thompsonovi koncerti dosad su bili zabranjeni ili otkazani zbog javnog pritiska, između ostalih, u Holandiji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Sloveniji, državama u kojima se ovaj izvođač opisuje kao promotor neonacizma i ustaštva, pamti se njegovo pjevanje koljačke pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara” te činjenicu da mu najveći hit započinje s ustaškim pozdravom, piše “Index”.

Naprimjer, prije tri godine, krajem jula, odlukom Gradskog vijeća švajcarskog grada Šliren zabranjen je koncert Marka Perkovića Thompsona koji je trebalo u tom gradiću pored Ciriha da bude održan 3. septembra.

U Hrvatskoj i Bosni Hercegovini se na Thompsonovim koncertima okuplja desno glasačko tijelo koje poneseno njegovim pjesmama nacionalne tematike zna da priredi i nevjerojatne izlive mržnje, kakav je na primjer zabilježen na proslavi godišnjice Oluje u Kninu 2015. Tada je masa na Thompsonovu koncertu, nakon što je on svoj hit Čavoglave započeo standardnim Za dom spremni, glasno skandirala “Ubij Srbina”. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!