Region

Vučić: Plan B-13 neće biti realizovan, ali nas čeka teška jesen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da neće doći do realizacije plana B-13, o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.

Povodom navoda obavještajnih službi da Tačijeva terorističko-kriminalna grupa B-13 sprema krvavu jesen i napade na sjeverni dio Kosovske Mitrovice i Zubin Potok, Vučić je na TV Prva rekao da on nema dokaze za tako nešto.

Loading...

“Nemam dokaze za tako nešto, ne isključujem mogućnost različitih incidenata, pokušaja… Neće se to dogoditi. Možda napad, ali nećemo tolerisati ubijanje srpskog življa i pogrom”, poručio je Vučić.

On je ponovio da je strateški cilj kosovskih Albanaca da ovladaju prostorom sjevernog dijela KiM.

“Čeka nas teška jesen kada je u pitanju KiM”, upozorio je Vučić, navodeći da se ne zna ni sa kim u Prištini, ni o čemu može da se razgovara, kao i da niko ne razumije da takse ne mogu da opstanu.

Takođe je naveo da će prištinski izbori dovesti atmosferu kod njih do kulminacije, što zabrinjava.

Istakao je i da ima problema sa snabdevanjem našeg življa, kao i bezbroj drugih problema koje treba svakodnevno rješavati.

“Neko mora da brine svakoga dana. Očekuju nas i teški razgovori sa zapadnim predstavnicima, koji žele rješavanje kosovskog problema do juna”, naveo je Vučić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!