Društvo

Dodik čestitao Kurban-bajram

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovjesti predstojeći praznik Kurban-bajram sa željom da ovaj veliki praznik proslave u zdravlju i veselju sa svojim najmilijim.

“Želim vam da Kurban-bajram dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja i da predstojeći praznik donese mir i radost u vaše domove”, navodi se u čestitki koju je srpski član Predsjedništva BiH uputio poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

Loading...

Dodik je naglasio da svaki vjerski praznik treba da bude u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti i podsticaj za sve koji ga proslavljaju da stvaraju bolju, srećniju i napredniju budućnost svih građana BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i BiH upućujem srdačne čestitke. Neka radost ovog velikog praznika ispune srca i nadahnu da činjenjem dobrih dijela i blagodarenjem Bogu složno djelujemo za bolju budućnost svih naših naroda, radujući se zajedno svakom uspjehu”, naglasio je Dodik.

Prema kalendaru Islamske zajednice, prvi dan Kurban-bajrama ove godine obilježava se u nedjelju, 11. avgusta. Kurban-bajram je drugi od dva velika vjerska praznika koji proslavljaju muslimani širom svijeta, a karakteriše ga prinošenje žrtve.

Meso žrtvovane životinje se dijeli na tri dijela. Porodica zadržava jednu trećinu, drugu daju rodbini, prijateljima i komšijama, a treća se daje siromašnim i ugroženima.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!