Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Ispisao uvredljive grafite na svojoj kući i autu, pa optužio druge

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite i prijeteće poruke na automobilima i na kući svoje porodice.

Policijski službenici MUP SBK/KSB u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećene osobe A.P. rođene 1987. godine, da je on počinio radnje koje su okarakterisane kao djelo “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti”, saznaje Klix.

Riječ je o Adisu Pokviću koji je čak i medijima licemjerno davao izjave nakon incidenta u Gornjem Vakufu o tome kako su natpisi katastrofalni i kukavički pokušavajući na taj način prebaciti krivicu na druge.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti” iz člana 163 stav 1. KZFBiH.

Foto: Avaz

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button