Hronika

Granična policija prijavila 197 krivičnih djela i oduzela 40 vozila

SARAJEVO – Granična policija BiH je u prvih pola godine evidentirala 197 krivičnih djela, što je za 17,26 odsto više u odnosu na isti period lani i oduzela 40 vozila, rekao je Srni načelnik Kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

U tom periodu otkrivena su 32 slučaja krijumčarenja ljudi, što je 45,54 odsto više nego u istom periodu lani, kao i 34 krivična djela posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, što je manje za tri odsto u odnosu na prvo polugodište 2018.

Loading...

Samardžija je naveo da se 99 otkrivenih krivičnih djela odnosi na falsifikovanje isprava, što je za 37,50 odsto više nego za prvih šest mjeseci 2018. godine.

Za počinjena krivična djela prijavljeno je 127 državljana BiH, 32 državljana Irana, 18 Turske, 13 Srbije, po šest Crne Gore i Sirije, te pet državljana Pakistana.

Prijave su podnesene i protiv tri državljanina Makedonije i tri državljanina Tunisa, po dva državljanina Albanije, Avganistana, Danske, Libije, Maroka, Slovenije i Kine, protiv po jednog državljanina Austrije, Alžira, Egipta, Holandije i Hrvatske, te pet prijava protiv nepoznatih lica.

Granična policija BiH je tokom prvih šest mjeseci ove godine privremeno oduzela 37 putničkih i tri teretna vozila.

U jedinici Granične policije deponovana su 22 vozila, devet vozila je predato lokalnoj policiji, dok su po dva vozila predata Upravi za indirektno oporezivanje i tužilaštvu BiH.

Samardžija je naveo da je Granična policija BiH drugim organima ustupila 59 predmeta sa obilježjem krivičnog djela, od kojih 28 organima u BiH, 25 organima u susjednim državama i šest predmeta ostalim organima.

Nadležnim tužilaštvima u BiH dostavljeno je 145 službenih izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeno je 232 lica po poznatom izvršiocu i pet nepoznatih lica, dok je 47 lica uhapšeno.

Samardžija je istakao da su zbog izvršenja koruptivnih krivičnih djela u ovom periodu nadležnim tužilaštvima podnesena tri službena izvještaja zbog izvršenja isto toliko krivičnih djela, u kojima su prijavljena tri državljana BiH.

Jedno lice je prijavljeno zbog primanja dara ili drugih oblika koristi, a dva zbog zloupotrebe službenog položaja.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!