Region

Završena istraga protiv oca koji je djecu bacio sa balkona: Nije bio neuračunljiv

ZADAR – Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neuračunljiv.

Zaključilo je to Državno tužilaštvo koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubistva vlastite djece, javlja N1.

“Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru”, kazao je Duško Berović, portparol Županijskog državnog tužilaštva u Zadru.

Što je utvrdila istraga?

“Konzilij doktora, dakle kombinovanog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, kaže Berović.

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tokom cijelog trajanja postupka branio se šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu.

Istražni zatvor ističe mu za 12 dana.

Ocu prijeti 50 godina zatvora

“Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice”, objasnio je portparol Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstva.

“Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može izreći i kazna zatvora do 50 godina”, rekao je za N1 portparol Županijskog suda u Zadru .

Vezana vijest: Otac bacio četvoro djece s prvog sprata

Majka i otac koji je bacio djecu sa balkona već osuđivani

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!