Društvo

Napad na Vladimira Kovačevića: Istraga o napadu tapka u mjestu?! (FOTO/VIDEO)

Ni 10 dana nakon brutalnog premlaćivanja novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, nema imena počinilaca. Policija i Okružno tužilaštvo odgovaraju škrto, tvrdeći da ne mogu iznositi informacije kako istraga ne bi bila ugrožena. I dalje čekamo rezultate istrage.

Zvaničnih informacija o tome ko je pretukao novinara BN TV Vladimira Kovačevića još nema. BN TV nezvanično saznaje da je policija juče privela jedno lice u Kozarskoj Dubici koje se dovodi u vezu sa pokušajem ubistva novinara BN-a.

Vladimir Kovačević
Vladimir Kovačević

Mediji prenose da je u ovom slučaju saslušano više lica koja se mogu dovesti u vezu sa brutalnim premlaćivanjem Vladimira Kovačevića, ali zvanične informacije su šture.

Loading...

“Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, u pomenutom predmetu donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv NN izvršioca ili više njih, zbog počinjenog krivičnog djela Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22.KZRS, te naložio policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka da preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na otkrivanju počinilaca i rasvjetljavanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela”, navode u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Više informacija nismo dobili ni iz Policijske uprave Banjaluka.

“Konstantno se saslušavaju lica i provjeravaju se informacije do kojih se dolazi u operativnom radu, određena lica su bila kriminalistički ispitana, izvršeni su i pretresi na određenim lokacijama sa ciljem pronalaska materijalnih dokaza i policijski službenici će nastaviti sa intenzivnim preduzimanjem operativnih i istražnih radnji sve dok se krivično djelo ne rasvjetli i ne identifikuju izvršioci, a detalje ne možemo iznositi kako ne bi ugrozili istragu”.

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka, Siniša Vukelić, rekao je da je Republici Srpskoj i BiH neophodna izmjena krivičnog zakona prema kojoj bi se napad na novinara tretirao kao napad na službeno lice. To je prije 6 godina predlagao Klub novinara. To nije prošlo ni tada, ali ni prošle godine, jer inicijativa nije naišla na razumijevanje vlasti i opozicije.

Siniša Vukelić
Siniša Vukelić

“Da je takav zakon usvojen prošle godine, predupredio bi sve ovo što se desilo posljednjih dana, kada je naš kolega Vladimir Kovačević brutalno premlaćen. Počinioci bi bili brže procesuirani i kazne bi bile mnogo veće, a takođe bi preduprijedilo neke buduće napade. Sada vidimo da SNSD traži tako nešto, mislim da su mnogo zakasnili, jer da su imali dobru volju to su trebali uraditi prošle godine”, rekao je predsjednik Kluba novinara Banjaluka, Siniša Vukelić.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević, pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo, dok se vraćao kući sa radnog zadatka.

Vladimir Kovačević
Vladimir Kovačević

Kovačevića su dva nepoznata muškarca sa kapuljačama na glavi sačekala ispred zgrade u kojoj stanuje i brutalno ga pretukli metalnim palicama.

Ovaj slučaj tužilaštvo je okvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!