Politika

Košarac: Šarović širi neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja RS

ISTOČNO SARAJEVO – Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija.

“Šarović i manji broj njegovih pristalica u SDS-u, uz punu podršku sarajevskih medija koje kontrolišu stranci i SDA, širenjem lažnih vijesti i neprijateljske propagande intenzivno rade na rušenju Republike Srpske i njenih institucija. Ključni cilj jeste instalisanje marionetske vlasti i u Sarajevu i u Banjaluci koja bi ispunjavala političke i ekonomske interese pojedinih zapadnih zemalja, koje su asistirale u dovođenju Šarovića na čelo SDS-a”, upozorio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je naglasio da su napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović postigli dogovor o formiranja Savjeta ministara i potpisali Principe sporazuma za formiranje vlasti u zajedničkim institucijama BiH.

“Šarović i drugi predstavnici opozicije čine sve što je u njihovoj moći kako bi srušili ovaj sporazum i onemogućili provođenje dejtonskog Ustava, zakona i izborne volje građana Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Najprije su širili lažne vijesti o izdaji i kapitulaciji, a sada, baš kao i američki zvaničnici, traže da se Dodik direktno odredi prema daljem kretanju BiH u NATO, što se neće desiti dok god je u Republici Srpskoj na snazi Rezolucija o vojnoj neutralnosti”, poručio je Košarac.

On je naglasio da je sporazum kojeg su potpisali Dodik, Čović i Izetbegović veoma jasan i da nikakva dodatna tumačenja ili objašnjenja tog sporazuma nisu potrebna, niti moguća.

“To što Šarović, (Dragan) Mektić i (Igor) Crnadak i dalje, mimo volje srpskog naroda, sjede u ministarskim foteljama u Sarajevu ključan je dokaz da u sporazumu nema ničega što bi bilo suprotno odlukama institucija Republike Srpske. To je jasno svima, osim SDS-u, PDP-u i stranim sponzorima ove dvije partije”, poručio je Košarac.

On je dodao da Šarović koristi svaku situaciju za napade na Republiku Srpsku i njene institucije.

“Klasičan primjer širenja lažnih vijesti i neprijateljske propagande protiv Republike Srpske i njenih institucija jeste Šarovićeva jučerašnja izjava da je požar u preduzeću ‘Energoinvest – RAOP’ u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrio navodni državni kriminal. Šarovićeve lažne izjave potpaljuju mnogo veću vatru i izazivaju veću štetu od one koja se, nažalost, desila u tom preduzeću”, upozorio je Košarac.

On je ocijenio da ova izjava predstavlja vrhunac licemjerstva SDS-a i Šarovića.

“Građani Istočnog Sarajeva veoma dobro znaju da su upravo ta partija i Mirko Šarović lično odgovorni za neviđenu pljačku i propast ogromnog broja preduzeća i kompletne privrede ovoga grada”, rekao je Košarac.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!