Hronika

Neplivača progutala Drina

BRATUNAC – Petnaestogodišnji dječak iz Bratunca utopio se u Krasnopolju, kod tog grada, kada je najvjerovatnije nehotice iz plićaka, u kojem se kupao kao neplivač, upao u dublji dio Drine.

Tragedija se desila u nedjelju u blizini Rajske plaže, gdje je maloljetnik kobnog dana sve vrijeme bio sa drugarima u jednom rukavcu Drine, pošto je tu voda plitka i nije brza, s obzirom na to da nije bio plivač.

Loading...

Prema riječima očevidaca, drugovi su bili u vodi nedaleko od petnaestogodišnjaka, koji je bio u plićaku bliže obali jer je neplivač.

“U jednom momentu je samo upao u vodu, vjerovatno neki dublji dio, i počeo da se davi. Tu je, inače, plića voda i vjerovatno je sklizno u vir koji je napravila rijeka”, ističe izvor “Nezavisnih”.

Svi koji su se našli u blizini odmah su pritrčali i zajedno sa njegovim drugarima dječaka u besvjesnom stanju izvukli na obalu. On je odmah prevezen u Dom zdravlja u Bratunac, ali ni tu mu nažalost nisu mogli pomoći, jer je ljekar konstatovao da je preminuo.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Zvornik, slučaj je policiji prijavljen u nedjelju oko 16.45.

“Zajedno s policijom na mjesto događaja izašla je i ekipa Doma zdravlja Bratunac i K.C. je prevezen u bolnicu, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt. U toku je istraga u cilju utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima se utopio dječak”, rekao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Utapanje dječaka jedna je u nizu tragedija na rijekama koje su ranije ovog ljeta odnijele još pet života. Upravo Drina je prije dvije sedmice ugasila život Ognjena Panića (20) iz bijeljinskog sela Patkovaca, koji se takođe kupao, dok se mjesec ranije utopio i Ivan Nikolić iz Kozluka. Krajem juna u Sani se utopio Ramo Huskić (20) iz Trnopolja, nakon što je u rijeku skočio s metalne konsturkcije nekadašnjeg tobogana visokog oko 10 metara u centru Prijedora, a početkom avgusta na Savi u mjestu Donje Crnjelovo voda je odnijela živote Ljube Mićića (56) i Cvike Simića (56), kada se prevrnuo čamac u kojem su bili.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!