Hronika

Preko Facebooka dojavljivao utakmice i prisvojio 47.000 KM

​DOBOJ – Policija iz Doboja podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Izvještaj protiv N.I. iz Broda, zbog sumnje da je preko Facebooka daovao informacije o “namještenim” utakmicama i tako prisvojio 47.000 KM.

N.I. se sumnjiči da je izvršio dva krivična djela „Prevara“  i jedno krivično djelo „Kompjuterska prevara“.

Loading...

“N.I. je navodno sa lažnog Facebook profil slao poruke oštećenim licima, prilikom čega im je  nudio informacije o ‘namještenim’ utakmicama, gdje bi potom osobama koji bi stupile u kontakt sa istim obećavalo tražene informacije u zamjenu za uplate određenih iznosa novca”, navedeno je u saopštenju dobojske policije.

Ovim krivičnim djelima navedeno lice je steklo protivpravnu umovinsku korist u ukupnom  iznosu od oko 47.000 KM.

Policijska uprava Doboj poziva građane koji su imali slične situacije, odnosno koji su posredstvom društvenih mreža ili mobilnih telefona dobijali slične poruke, da ta djela prijave u najbližu policijsku stanicu.

“Uzimajući u obzir da se pretpostavlja da u ovoj istrazi postoji još veći broj lica, jako je značajno da se i drugi građani, koji su imali ovo iskustvo, obrate policiji”, navode iz PU Doboj.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!