Banjaluka

Termovizijsko snimanje Banjaluke: Neke površine se usijale na 76 stepeni

BANJALUKA – Veliki toplotni talas zahvatio je cijeli region, a nije obišao ni najveći grad Republike Srpske – Banjaluku.

U gradu na Vrbasu u 14:30 sati izmjerena je temperatura vazduha od 36 stepeni Celzijusa.

Loading...

Međutim, to je temperatura vazduha, ali su se pojedine površile toliko usijale da je na njima zabilježena više od duplo veća temperatura.

To je pokazalo termovizijsko snimanje centra grada koje je urađeno danas, pa je tako najveća temperatura zabilježena na spomeniku banu Tisi Milosavljeviću u blizini Palate Republike Srpske. Na njemu je izmjereno gotovo 76 stepeni Celzijusa – tačnije 75,9.

Nešto “hladniji” bio je krov robne kuće “Boska” koji se užario na 63,3 stepena, dok je temperatura na fasadi istog objekta bila 45,2 stepena.

Video prikazuje i jednu zanimljivu činjenicu. Naime, u parku “Petar Kočić”, na betonu ispod drveta zabilježena je temperatura svega 0,3 stepena nego što je iznosila temperatura vazduha, odnosno 36,3 stepena Celzijusa, dok je na površini betona koja nije “upala” u prirodni hlad drveta, svega nekoliko centimetara dalje izmjereno 49,9 stepeni. To je još jedan od pokazatelja koliko je značajno očuvanje prirode i koliko nam zapravo drveće znači.

U video snimku možete da pogledate koliko su se zagrijale i neke druge površine u Banjaluci.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!