Politika

Predsjedništvo BiH o predsjedavajućem Savjeta ministara 20. avgusta

Srpski član Predjedništva BiH Milorad Dodik, rekao je danas za Nezavisne, da je on tražio da predsjedavajući Željko Komšić zakaže vanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministra.

– Tražio sam održavanje sjednice kao član Predsjedništva i predsjedavajući je morao zakazati sjednicu koja će biti u utorak 20. avgusta – rekao je Dodik.

Loading...

Tražio je da se na toj sjednici razmotri imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara, a pored toga, kako je rekao, biće održana i redovna sjednica.

Kako je za RTRS potvrđeno u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH, Komšić je bez konsultacija za isti dan sazvao i redovnu sjednicu sa 28 tačaka od kojih je najmanje pet neprihvatljivo za Milorada Dodika.

Među neprihvatljivim tačkama je i slanje Godišnjeg nacionalnog programa.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, potvrdio je danas Nezavisnim da jeste uputio pozive za vanrednu sjednicu, te dodao da će na njoj biti i pitanje Godišnjeg nacionalnog programa.

– Svi će imati priliku da glasaju o Dnevnom redu, a ako nema GNP-a, nema ni predsjedavajućeg Savjeta ministara – zaključio je Komšić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!