Društvo

Stanivuković: Ko su ti roditelji koji će podnijeti prijavu? O zloupotrebi mališana nema ni govora!

Grupa mještana i roditelja banjalučkog naselja Petrićevac podnijeće Ombudsmanu za djecu prijavu protiv poslanika u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića zbog, kako tvrde, političke zloupotrebe njihove djece, koja su učestvovala u manifestaciji “Dani Petrićevca”, dok Stanivuković odgovara da neko želi da naruži takvu manifestaciju.

Ti mještani, kako prenosi Srna, tvrde da je Stanivuković manifestaciju, koja je održana u sali OŠ “Miloš Crnjanski” u Banjaluci, pretvorio u postizborni politički skup naočigled učenika koji su pozvani na proslavu neformalnog dana ovog naselja.

Loading...

Stanivuković ističe da se postavlja pitanje ko su ti roditelji koji će podnijeti prijavu i da nema ni govora o zloupotrebi mališana.

“‘Dani Petrićevca’ su jedan od najplemenitijih događaja, gdje se nagrađuju najbolji među najboljima u jednom naselju, a da neko želi da ga na takav način naruži i skrnavi nikako mi nije jasno”, kazao je Stanivuković.

Dodaje da su svi roditelji i djeca imali pravo da ne dođu te da niko nije bio obavezan biti tamo, a pogotovo da je ikome palo na pamet da zloupotrebljava djecu.

Iz Savjeta MZ Petrićevac, koji je ujedno i organizator ove manifestacije, ističu da su demantovali pisanja pojedinih medija o zloupotrebi djece u političke svrhe.

“Mi kao organizatori smo pozvali sve odbornike, gradonačelnika, preduzetnike, sve mještane našeg naselja i grada. To su samo medijski napisi zlonamjernih ljudi. Svi učesnici su tu bili dobrovoljno. Svakako da imamo i saglasnost škole i Ministarstva prosvjete i kulture RS, kao i video-zapise koji pobijaju priču o politizaciji jedne ovako lijepe manifestacije”, poručili su iz Savjeta MZ.

Podsjetimo, Petrićavac, jedna od najvećih banjalučkih mjesnih zajednica, u petak je obilježio 40 godina postojanja i 15 godina rada osnovne škole.

Pjesmom, recitacijama, literarnim i likovnim radovima najmlađi Petrićevčani su obilježili ovaj veliki jubilej na dan smrti velikog pisca Miloša Crnjanskog, po kojem osnovna škola nosi ime.

Nakon što je prošle godine ustanovljena, ove je drugi put uručena i “Plaketa sestara Gajić” kao nagrada za izuzetan doprinos humanosti u protekloj godini. “Plaketa” je pripala najmlađem narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!