Nauka i tehnologija

WhatsApp mana hakerima omogućavala da vrše izmjene u razgovorima

Jedna od bezbjedonosnih funkcija, koje WhatsApp podržava, jeste end-to-end enkripcija. To znači da su poruke poslate i primljene preko WhatsAppa enkriptovane, što u teoriji znači da niko ne bi trebalo da ih presretne i pročita njihov sadržaj. Međutim, bezbjedonosni istraživači kompanije Check Point sada sugerišu drugačije.

Tokom nedavno održane Black Hat bezbjedonosne konferencije u Las Vegasu, otkriveno je nekoliko WhatsApp sigurnosnih propusta koji omogućavaju da se chat poruke mijenjaju. To znači da, u teoriji, haker može da izmijeni sadržaj poruke i načini je potpuno drugačijom.

Loading...

Još jedna od otkrivenih mana, jeste i to da hakeri mogu da izmene kako se pošiljalac poruke identifikuje. Ovo hakeru omogućava da poruku izmijeni da izgleda kao da je stigla od nekog drugog.

Srećom, Check Point ističe da su u međuvremenu ovi problemi i sigurnosni propusti rješeni, a sam zvaničnik Facebooka (u čijem je vlasništvu WhatsApp) ističe da opisani scenariji mobilni ekvivalent mijenjanja odgovora na mailove i da su problemi ovog tipa razriješeni još prije godinu dana.

(NN/benchmark)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!