Hronika

Oduzete cigarete i rezani duvan u vrijednosti od 56.000 KM

SARAJEVO – Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su na području Sarajeva, Zenice i Foče veću količinu cigareta i rezanog duvana namijenjenog crnom tržištu u BiH, a vrijendost oduzete akcizne robe iznosi 56.000 KM.

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje iz Regionalnog centra Sarajevo vršila su pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalne prodaje akciznih proizvoda, cigareta i rezanog duvana, na području Sarajeva, Zenice i Foče.

“Tom prilikom, po uputama i nadzoru dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima PU Novi Grad Sarajevo, Odjeljenja kriminalističke policije i MUP-a ZDK izvršeno je privremeno oduzimanje 8.959 paklica cigareta raznih robnih marki i 72,2 kilograma rezanog duhana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama BIH. Tržna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 56.000 KM”, saopšteno je iz UIO BiH.

Oduzeta roba će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je počinilo krivično djelo iz člana 210 a. Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu telefonsku liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!