Hronika

Iz pravoslavne crkve u Visokom ukrali 95 kvadarata bakarnog lima

VISOKO – Službenici Policijske stanice Visoko, pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), uhapsili su dvije osobe zbog izvršene teške krađe u pomoćnim prostorijama pravoslavne crkve u Visokom.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, u proteklom periodu preduzimali su intenzivne mjere i radnje na terenu s ciljem rasvjetljavanja dva krivična djela teške krađe, izvršene u noći sa 28 na 29. jul i u vremenskom periodu od 11. do 13. avgusta.

Loading...

“Tom prilikom nepoznate osobe, na nasilan način, odnosno provaljivanjem, ušle su u pomoćne prostorije koje se nalaze u sklopu pravoslavne crkve ‘Sveti Prokopije+ u Visokom, te otuđile oko 95 kvadratnih metara bakarnog lima”, objašnjava Alić.

Dodaje da su policijski službenici operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela mogu dovesti osobe M. Š. (40) iz Visokog i B. B. (20) iz Mostara.

“Oni su dana 14. avgusta locirani i uhapšeni, a u službenim prostorijama PS Visoko zavedena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedena krivična djela, te još šest drugih teških krađa koje su izvršene u proteklom periodu na području Visokog”, kaže Alić.

S ciljem dokumentiranja i dokazivanja izvršenih krivičnih djela, a u skladu s naredbama Opštinskog suda u Visokom, policijski timovi izvršili su i pretrese na više lokacija.

“Tom prilikom su pronađeni i oduzeti određeni predmeti koji potječu iz izvršenih teških krađa. Bakarni lim koji je otuđen iz pomoćnih prostorija crkve je, također, pronađen i oduzet”, zaključuje Alić.

(Avaz.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!