Kultura

Tanja Stupar Trifunović dobitnica nagrade “Milica Stojadinović Srpkinja”

Tanja Stupar Trifunović je laureat književne nagrade „Milica Stojadinović Srpkinja“, saopštio je ovo Zavod za kulturu Vojvodine koji dodjeljuje ovo priznanje.

Na konkurs Zavoda za kulturu Vojvodine je pristiglo 20 knjiga pjesama autorki, koje su objavljene u periodu od oktobra 2017. do oktobra 2018. godine. Na sjednici žirija, koji su činili Zoran Đerić, predsjednik, te Franja Petrinović i Dragana V. Todoreskov, članovi, donesena je odluka da ovogodišnju nagradu „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju pjesničku knjigu ženskog autora pisanu na srpskom jeziku dobije upravo Stupar-Trifunovićeva, za knjigu „Razmnožavanje domaćih životinja“, objavljenu u ediciji „Nulta stvarnost“, izdavača „Buybook“, Sarajevo 2018. godine.

Tanja Stupar Trifunović je rođena 1977. u Zadru. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Banjaluci. Do sada je objavila pet pjesničkih knjiga, knjigu priča i roman. Radovi su joj prevođeni na engleski, njemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski jezik.

Loading...

Peta pjesnička knjiga Stupar-Trifunovićeve, „Razmnožavanje domaćih životinja“, neuobičajeno obimna za pjesničku knjigu (114 stranica), sadrži 53, uglavnom duže i narativne pjesme.

Nagrada „Milica Stojadinović Srpskinja“ biće uručena dobitnici – Tanji Stupar Trifunović, u Zavodu za kulturu Vojvodine, 18. oktobra 2018. godine, u 13 časova.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!