Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Tegeltija: Određeni centri moći žele kontrolu nad pravosuđem BiH

SARAJEVO – Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ Milan Tegeltija rekao je da su optužbe koje mu se stavljaju na teret izmišljotine, ali i istakao da je posljednjih mjeseci pojačan pritisak od određenih centara moći koji žele kontrolu nad pravosuđem BiH.

Tegeltija je za BHRT rekao da će na sutrašnjoj sjednici VSTS-a biti predstavljen ovaj, ali i svi drugi događaji koji opterećuju pravosuđe u posljednje vrijeme, posebno u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Na pravosuđe se od 2016. godine, a posebno posljednjih mjeseci vrši intenzivan i vrlo agresivan pritisak političko-paraobavještajnih službi, ili centara moći, kojima je cilj, ne da građanima učine bolje pravosuđe, nego da se ono stavi pod kontrolu, kako bi služilo za političke obračune sa političkim neistomišljenicima i uređivanje političkih odnosa u BiH”, tvrdi Tegeltija.

Tegeltija je odbio da kaže o kakvim je centrima riječ, navodeći da treba pogledati njegov slučaj i seriju tekstova objavljenih na portalu “Žurnal”.

“Degutantno je da se ja dovodim u kontekst da bih za 2.000 KM svoj obraz, ugled, čast – i ličnu i profesionalnu – stavio na kocku. Oni koji su gledali moj imovinski karton mogu da vide da su moja ukupna primanja veća od 5.000 KM”, rekao je Tegeltija.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button