Banjaluka

Bioskop iz bloka u Banjaluci: Pomoć za socijalno-ugrožene porodice

Humanitarna projekcija dokumentarnog filma “Vi idite, ja neću” za koji je ulaz simbolična donacija od 3 КM, održaće se  18. marta od 19 časova, na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci.

Dolaskom direktno pomažete socijalno-ugrožene porodice sa četvoro i više djece. Ovu akciju organizuje humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” koja je od 2005. godine prikupila preko tri miliona evra i pomogla više od 2.300 porodica širom Balkana.

Film prikazuje neispričane istine o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda i vjersko i kulturno nasljeđe kroz istoriju. Film posebno rasvjetljava događaje iz 1998. i 1999. godine sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bijelog Polja kod Peći.

Projekcija filma “Vi idite, ja neću” održana je ovog mjeseca i u Gradišci, gdje je prikupljeno 1.550 KM.

“Srbi za Srbe” poznati su i po ideji “Trojka iz bloka” koja traje od 2012. godine i do danas je organizovano više od 300 različitih turnira u gradovima širom svijeta – na čak tri kontinenta.

“Trojka iz bloka” je uz pomoć više od 20.000 takmičara prikupila više od 900.000 КM od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta.

Izvor: srpskainfo.com / Autor: Nataša Telebak / Foto: HO “Srbi za Srbe”

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!