Hronika

Dobio 15 mjeseci zatvora zbog prijetnje smrću policajcima

Marko Karanović (29) iz Šamca pravosnažno je osuđen pred Osnovnim sudom u Modriči na 15 mjeseci jer je u junu ozbiljno prijetio policajcima u Šamcu i tako počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prema presudi, Karanović je u noći između 2. i 3. juna u šamačkoj Ulici Jovana Cvijića policijskim službenicima M.D., V.V., Š.S. i B.D., koji su patrolirali gradom i postupali po prijavljenoj saobraćajnoj nezgodi, ozbiljno zaprijetio da će ih ubiti, a takve prijetnje je nastavio i kasnije u stanici.

Loading...

“Policajcu M.D. rekao je: ‘Momak, nemoj mi zavrtati ruku, izbošću te nožem. Ja sam ležao četiri godine po zatvorima zbog napada na policiju, samo da znaš to’, da bi potom u Policijskoj stanici Šamac oštećenom policajcu B.D. uputio ozbiljnu prijetnju”, navodi se u optužnici.

Policajcu B.D. je prijetio da će, kad izađe iz stanice, svojim autom otići kod njega kući, utjerati ga u dvorište, politi benzinom i sve zapaliti.

“Prijetnje su policajaci M.D., V.V., Š.S. i B.D. shvatili ozbiljno, jer su one kod njih izazvale osjećaj straha i ugroženosti”, navodi se u optužnici.

O učestalim napadima na policiju na području RS govori podatak da je evidentirano 15 napada na policijske službenike od 1. maja do 31. jula. Kako su  “Nezavisnim” ranije potvrdili  iz MUP-a RS, u pomenutom periodu lani bila su dva napada manje.

“U napadima na policijske službenike ove godine jedan policijski službenik je zadobio teže, a deset je zadobilo lake tjelesne povrede, dok su prošle godine u svim slučajevima policijski službenici zadobili lake tjelesne povrede”, napomenuli su iz MUP-a RS.

Podsjećamo da je Nikola Prolić (38) iz Gradiške nedavno pritvoren jer je 31. jula policajcu iz Gradiške glavom razbio nos u lokalu u Elezagićima. Policajac je pomenutog dana postupao po prijavi fizičkog obračuna Prolića sa još dva muškarca, a u ovom napadu zadobio je teže povrede.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!