Privreda

ICBL: Nude besplatne poslovne prostore za nove ideje

Vlasnici novoosnovanih firmi, koje žele da dalje razvijaju svoje poslovne ideje, u prilici su da potpuno besplatno dobiju na korištenje atraktivan poslovni prostor u Banjoj Luci, uz osiguranu pomoć za razvoj biznisa, saopšteno je iz gradskog Inovacionog centra Banja Luka (ICBL).

Uz pomoć Grada Banje Luke, ICBL je objavio novi javni poziv za prijave za ulazak u njihov poslovni inkubator, iz kojeg su, u godinama iza nas, već potekle mnoge, sad već poznate visokotehnološke firme.

Direktor ICBL-a Drago Gverić, ističe da je poziv namijenjen svima koji su orijentisani ka razvoju svojih poslovnih ideja, a ICBL im nudi produktivno okruženje za pozicioniranje svog posla, uz mogućnost kontinuiranog rasta i razvoja.

– Poziv je namijenjen pojedincima ili timovima koji su registrovali preduzeće u prethodnih šest mjeseci ili koji tek planiraju da registruju preduzeće. Ulaskom u poslovni inkubator, preduzeća dobijaju besplatan kancelarijski prostor (plaćaju se samo režijski troškovi), besplatnu savjetodavnu podršku u procesu razvoja poslovanja, pristup događajima, seminarima, radionicama koje organizuju ICBL i naši partneri, mogućnost umrežavanja sa potencijalnim klijentima, partnerima i investitorima, te zajedničku realizaciju aktivnosti za koje smatraju da mogu doprinijeti izgradnji i jačanju naše startup zajednice – navodi Gverić.

U ICBL dodaju da se prilikom odabira pojedinaca ili timova za ulazak u poslovni inkubator, rukovode principima: inovativnosti, znanja, potencijala za rast sa kapacitetom za stvaranje novih radnih mjesta, tržišne orjentisanosti sa potencijalom za širenje posla na međunarodnom nivou, te ekonomske i finansijske izvodljivosti.

U posljednjih osam godina, otkako je grad Banja Luka, u saradnji sa partnerima, osnovao ICBL, realizovano je više od 200 poslovnih ideja i podržan rad više od 80 timova. Uz njihovu pomoć, nastalo je više od 40 novih kompanija, uglavnom onih koji se odnose na nove tehnologije, u kojim danas radi više od 270 zaposlenih.

U nastojanju da dodatno potpomogne razvoj novih, tzv. startap biznisa, Grad Banja Luka je prije više od godinu dana ICBL-u dodijelio još tri nova poslovna prostora, koji se koriste isključivo za razvoj novih biznisa. Najnoviji poslovni inkubator će biti smješten na lokaciji u Ulici Jug Bogdana koja bi trebalo da bude otvorena krajem februara ove godine.

Kompletan javni poziv koji je otvoren do 15. februara 2019. godine i prijavni obrazac, možete preuzeti OVDJE.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!