Politika

CIK: Tegeltija ispunjava sve uslove za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara

SARAJEVO – Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) je na današnjoj sjednici utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

CIK je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja funkciju narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

CIK će u slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata postupiti u skladu sa odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH, saopšteno je iz Ureda za informisanje Centralne izborne komisije.

Istovremeno, Luka Miladinović, portparol Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kazao je danas “Nezavisne” da je ova agencija 19. avgusta  primila zahtjev od Predsjedništva BiH da se izvrše provjere Zorana Tegeltije, kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

“Provjere su u toku, nismo ih još okončali, rok nam je osam dana”, kazao je Miladinović.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!