Sport

Đoković: Ne znam koliko ću pauzirati

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, poslije predaje meča Stenu Vavrinki u osmini finala US opena, rekao je da ga već nedjeljama muči povreda ramena, kao i da ne zna koliko će odsustovati sa terena. Prošlogodišnji šampion gren slema u Njujorku predao je meč Vavrinki pri vođstvu Švajcarca 2:0 u setovima i 2:1 u trećem.

“U pitanju je lijevo rame, zbog toga sam predao. Bol traje već nedjeljama. Nekada osjećam više, nekada manje. To je sve što imam da kažem. Ne želim više da govorim o svojim povredama. Čestitam Stenu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira”, rekao je Đoković na konferenciji za medije poslije meča.

Đoković je istakao i da ne zna koliku će pauzu napraviti i kako će povreda uticati na nastavak sezone.

“Uradio sam dosta različitih tretmana u posljednjih nekoliko nedjelja. Moraću ponovo, kako bih vidio reakciju ramena. Jasno je da ću se brže oporaviti ukoliko ne budem igrao, ali planiram da igram u Tokiju. Sezona još nije gotova, iako je kraj sa gren slemovima”, rekao je Đoković i dodao da je dva gren slema osvojio, da je igrao polufinale u Parizu i da poslije svega ne može da se žali.

Predaja u Njujorku spriječila je Đokovića da dođe do potencijalnog 17. gren slem turnira i da se tako približi Rafaelu Nadalu (18) i Rodžeru Federeru (20).

“Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše gren slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord. Istovremeno sam svjestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam tijelo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire”, rekao je Đoković, kojeg je publika poslije predaje zvižducima ispratila sa terena.

“Šta mogu da kažem na to? Nisam se našao uvrijeđenim, zaista me ne zanimaju takve stvari. Poštujem druge i nadam se da drugi mogu da poštuju moju odluku i mene. Žao mi je publike, željeli su da gledaju cijeli meč, ali tako je kako je. Nisam ni prvi ni posljednji teniser koji je morao da preda zbog povrede”, zaključio je Đoković.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!