Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Pojačan saobraćaj na nekoliko graničnih prelaza u BiH

BANJALUKA – Na graničnim prelazima Hum prema Crnoj Gori, te Izačić, Doljani i Velika Kladuša prema Hrvatskoj od ranog jutra pojačan je saobraćaj na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na ostalim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

AMS podsjeća vozače da putem internet stranice i mobilne android aplikacije Saveza mogu da se upoznaju sa stanjem na 11 graničnih prelaza.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros nema gužvi, ali se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni, da izbjegavaju preticanja i da poštuju ograničenje brzine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog visoke dnevne temperature preporučuje se da se duža putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, a režim vožnje reguliše postavljena saobraćajna signalizacija.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta u Glamočanima, te zbog izgradnje naplatnih stanica “Čatrnja”, “Nova Topola” i “Aleksandrovac”, kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Režim saobraćaja zbog radova je izmijenjen na putevima na području opštine Modriča, dionicama magistralnih puteva Modriča-Vukosavlje, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, Bileća-Podosoje, Doboj-Poljice, te na regionalnim putnim pravcima Obudovac-Lončari i Šekovići-Caparde.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, te na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike.

Zbog pokretanja klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na području FBiH radovi se odvijaju na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk dva, gdje vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom.

Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo, regionalnim putem Nemila-Tetovo-Zenica, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi sedam i po tona.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button