Nauka i tehnologija

I Microsoft se oprašta od Flasha

Tokom jula 2017, Adobe je objavio da će prestati sa podrškom za Flash do kraja 2020. godine.

Nakon toga su i kompanije, koje u svom vlasništvu imaju internet pregledače (browsere) objavile svoje planove da prestanu sa podrškom za Flash, što uključuje i Microsoft.

Loading...

Microsoft je sada objavio i dodatne informacije o tome da će Flash na kompanijinim pregledačima prestati da radi krajem 2020. godine. Edge Spartan (aktuelna verzija Edge browsera) i Internet Explorer 11 će nastaviti da rade kao i do sada, tokom ostatka ove godine. Flash će kompletno nestati do decembra naredne godine.

Kada je u pitanju Edge zasnovan na Chromiumu, Microsoft ističe da će pratiti isti vremenski okvir kao i Chromium Project za prestanak podrške za Adobe proizvod, a to je opet do decembra naredne godine.

Flash će podrazumijevano biti onemogućen, a moći će da se uključi za pojedinačne sajtove ili za grupu sajtova.

Adobe-ov Flash je tokom godina imao dosta problema, a najveći deo njih je bio iz domena bezbjednosti. Moderni veb je Flash zamenio HTML5 protokolom, tako za nekada popularnu platformu više ne postoji potreba, izuzev u izvornim aplikacijama.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!