Nauka i tehnologija

I Microsoft se oprašta od Flasha

Tokom jula 2017, Adobe je objavio da će prestati sa podrškom za Flash do kraja 2020. godine.

Nakon toga su i kompanije, koje u svom vlasništvu imaju internet pregledače (browsere) objavile svoje planove da prestanu sa podrškom za Flash, što uključuje i Microsoft.

Microsoft je sada objavio i dodatne informacije o tome da će Flash na kompanijinim pregledačima prestati da radi krajem 2020. godine. Edge Spartan (aktuelna verzija Edge browsera) i Internet Explorer 11 će nastaviti da rade kao i do sada, tokom ostatka ove godine. Flash će kompletno nestati do decembra naredne godine.

Kada je u pitanju Edge zasnovan na Chromiumu, Microsoft ističe da će pratiti isti vremenski okvir kao i Chromium Project za prestanak podrške za Adobe proizvod, a to je opet do decembra naredne godine.

Flash će podrazumijevano biti onemogućen, a moći će da se uključi za pojedinačne sajtove ili za grupu sajtova.

Adobe-ov Flash je tokom godina imao dosta problema, a najveći deo njih je bio iz domena bezbjednosti. Moderni veb je Flash zamenio HTML5 protokolom, tako za nekada popularnu platformu više ne postoji potreba, izuzev u izvornim aplikacijama.

(b92)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!