Banjaluka

Izmještena autobuska stajališta u Lazarevu i na Paprikovcu

03.09.2019.03.09.2019.Izmještena autobuska stajališta u Lazarevu i na Paprikovcu

Radi povećanja bezbjednosti putnika gradskog prevoza i ubrzanja saobraćaja, ovih dana su u Lazarevu i na Paprikovcu izmještena van kolovoza dva autobuska stajališta.

  • Na Bulevaru Milutina Milankovića u Lazarevu i u Ulici Jovana Raškovića na Paprikovcu, izmještena su dva stajališta, što će olakšati prilaz putnicima i smanjiti gužve, koje su uzrokovali autobusi stajanjem na kolovozu – ističu u Odjeljenju.

U oba slučaja riječ je o frekventnim saobraćajnicama koje vode ka zdravstvenim ustanovama, odnosno Univerzitetsko kliničkom centru RS na Paprikovcu i Zavodu za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Trapistima.

  • Ranije su se autobusi gradskog prevoza, prilikom ulaza i izlaza putnika, zaustavljali na kolovozu pa je često dolazilo do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da prođu autobus dok izlaze putnici, pri čemu dolazi do ugrožavanja putnika – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Slične intervencije su urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji Svetog Save izgrađena van kolovoza, što je podiglo bezbjednost putnika na ovoj dionici.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!