Banjaluka

Sanitarna sječa rješenje za problem starih i bolesnih stabala

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da problem starih i bolesnih stabala u Banjaluci, koja mogu ugroziti i bezbjednost lica, može biti riješen postupkom sanitarne sječe.

“Kada je riječ o sanitarnoj sječi kod nas postoje dva nepomirljiva stava, mišljenja ili grupacije lica – jedni koji se bune kada se posječe svako drvo ili grana, čak i kada postoji obrazloženje za to, te drugi koji se jave obično kada se nešto desi”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci. 

Loading...

Radojičić je rekao da postoji evidencija o tome gdje bi trebalo sprovesti sanitarno pročišćavanje i dodao da je u gradu dosta stabala u lošem stanju. 

“U protekle tri godine posadili smo 1.000 sadnica i to bi trebalo da se obavlja još intezivnije, ali imamo mnogo reakcija građana kada se posiječe neko stablo”, naveo je Radojičić i dodao da se zbog toga nadležni takoreći suzdržavaju od sječe jer građani, bez obzira na argumente, izražavaju proteste. 

On je ocijenio da bi u Banjaluci iz sanitarnih razloga trebalo posjeći nekoliko stotina stabala, prvenstveno jer su oboljela. 

U banjalučkom parku “Mladen Stojanović” juče je u poslijepodnevnim časovima usljed pada grane povrijeđena žena.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!