Politika

Sjednica Predsjedništva BiH, jedina tačka imenovanje Zorana Tegeltije

Imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara jedina je tačka dnevnog reda za danas zakazane vanredne sjednice Predsjedništva BiH.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da će sjednica biti održana u 13.00 časova, te da je početak otvoren za snimatelje i foto-reportere. 

Loading...

Po završetku sjednice biće objavljeno saopštenje. 

Vanredna sjednica zakazana je na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa jednom tačkom dnevnog reda – imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara. 

Srni je u kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH rečeno da je Dodik zahtjev za održavanje vanredne sjednice poslao Komšiću i bošnjačkom članu Predsjedništva Šefiku Džaferoviću po generalnom sekretaru ove institucije Zoranu Đeriću. 

U Dodikovom zahtjevu je navedeno da su članovi Predsjedništva na sjednici održanoj 20. avgusta postigli usmenu saglasnost o odgađanju 37. vanredne sjednice Predsjedništva sa tačkom dnevnog reda imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara. 

Ukoliko članovi Predsjedništva imenuju Tegeltiju, odluka o tome biće dostavljena u dalju proceduru Komisiji Predstavničkog doma parlamenta BiH za pripremu izbora Savjeta ministara. 

Centralna izborna komisija BiH je 22. avgusta, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara, utvrdila da Tegeltija ispunjava potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom. 

Agencija za istrage i zaštitu završila je 23. avgusta provjeru istinitosti informacija koje je Tegeltija naveo na obrascu izjave CIK-a i izvještaj o tome uputila Predsjedništvu.

Alternativna televizija i ATV potral direktno će prenositi press konferenciju srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika koja će biti održana u 14.30 časova u sjedištu Republike Srpske, rečeno je Srni u kabinetu srpskog člana Predsjedništva. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!