Hronika

Uhapšen zbog sumnje da je platio 100.000 evra za ubistvo brata

BIHAĆ – Bišćanin R.B. (55) uhapšen je danas zbog sumnje da je angažovao određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su trebale da za novčani iznos od 100.000 evra, izvrše likvidaciju njegovog brata D.B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu N.B. koje će za poslijedicu imati određeni stepen invaliditeta.

U sklopu aktivnosti federalne policije, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municja, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela”, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

On se dovodi u vezu sa krivičnim djelom “Podstrekavanje na ubistvo” iz člana 166. stav 1. u vezi sa članom  32. stav 1. i 2. Krivičnog zakona FBiH.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!