Magazin

Ljekovitost ovog voća je zaista nevjerovatna

Znamo da su urme veoma zdrave, ali ne i koliko su zaista blagotvorne za naš organizam

Ovo voće je bogato prirodnim šećerom koji je odlična zamjena za običan. Urme umanjuju osjećaj gladi, prava su prirodna multivitaminska tableta, zbog čega se preporučuju i odraslima i djeci.

Loading...

Pomažu kod anemije, visokog krvnog pritiska, holesterola, čak i u borbi protiv raka. Gotovo da nema bolesti koje ne mogu da se liječe urmama.

Takođe, sadrže lutein i zeaksantin, zbog čega ih nazivaju vitaminima za oči, pa ukoliko želite da sačuvate vid jedite što češće ovo voće. Urme su bogate i kalijumom koji je dobar protiv dijareje. Njihovo redovno konzumiranje pomaže da se crijevna flora što brže obnovi, ali stimuliše i stvaranje dobrih bakterija u crevima.

Obiluju prirodnim vlaknima koja blagotvorno utiču na rad crijeva. Ukoliko imate problem sa lijenim crijevima, bilo bi dobro da uveče stavite u vodu nekoliko urmi. One će tokom noći pustiti sok koji je odličan laksativ.

(Novosti.rs)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!