Društvo

Bez Vojske Srpske ne bi bilo ni Republike, ni slobode srpskog naroda

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka povodom 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske, naglasivši da bez njenog postojanja ne bi bilo ni Republike Srpske.

“Odluka o stvaranju Vojske Republike Srpske, koja je donesena 12. maja 1992. godine, bila je istorijska, jer bez njenog postojanja, herojske borbe i nesebičnog žrtvovanja njenih pripadnika danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda”, istakao je Dodik u čestitki. 

On je naglasio da nikada ne treba zaboraviti vojni put Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske i sačuvala srpski narod, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. 

“Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk nastavio je da sa ponosom i poštovanjem baštini vrijednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske”, navodi se u čestitki. 

On je iskazao posebnu zahvalnost onima koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku, istakavši da je naša dužnost da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da njegujemo sjećanja ne borce koji su nam donijeli slobodu, mir i Republiku Srpsku. 

Dodik je naglasio da srpskim borcima dugujemo vječno poštovanje i zahvalnost, jer su mnogi od njih za slobodu otadžbine i potomaka dali najvrednije što su imali – život. 

“Naša je dužnost i obaveza da se čuvaju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i njeguju sjećanje na žrtvu palih boraca koju su podnijeli vođeni časnim i plemenitim ciljevima”, poručio je Dodik.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!