Sport

Češka vodi protiv BiH u prvom kolu Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi nakon prvog meča od Češke u okviru 1. kola Prve evro-afričke zone Dejvis kupa.

Prvu pobjedu za goste u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici ostvario je Jonas Frojtek, koji je s porazio Mirzu Bašića 2-0 (7:5 i 6:4).

Bašić je dobio prvi servis, a zatim, na servis Frojteka, poveo s 2:0. Frojtek je ipak izjednačio na 2:2, a prvi je put na ovom meču poveo pri rezultatu 5:6.

Priliku za novo poravnanje i ostanak u 1. setu, bh. teniser nije iskoristio mada je na svoj servis imao vodstvo 30:0 te tri puta i prednost. Čeh se svaki put uspio vratiti te prvi set riješiti u svoju korist rezultatom 5:7.  

Drugi set, nakon 0:15 i 15:30 za Frojteka, ipak je počeo vodstvom Bašića od 3:0, koji je ponovo imao prvi servis te poveo s 1:0. Na servis Frojteka, poveo je s 40:0 i uz samo jedan izgubljeni poen poveo s 2:0. Treći gejm, na svoj servis, Bašić je dobio bez izgubljenog poena.

Međutim, Frojtek se ponovo budi te na svoj servis smanjuje na 1:3. Bašić je dobio svoj servis i poveo s 4:1, ali ponovo nije izdržao.

Frojtek je dobio narednih pet gemova te drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4, a time i meč s ukupnih 2-0 u setovima.

Danas u drugom singlu, koji počinje u 17.00 sati, igraju Tomislav Brkić i Jiri Vesely. Sutra, drugog dana, na programu su dublovi, kada će od 13.00 sati Bašić i Brkić igrati protiv češkog para Jiri Leheck – Tomislav Machac.

Nakon dubla, sutra slijede i preostali singl mečevi, u kojima se sastaju: Bašić – Vesely te Brkić – Forejtek.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!