Svijet

Dačić na ceremoniji sahrane Mugabea, biće sahranjen u mauzoleju

BEOGRAD – Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Harareu ceremoniji državne sahrane bivšeg predsjednika Zimbabvea Roberta Mugabea.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je, u svojstvu specijalnog izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovao ceremoniji kojoj su prisustvovali brojni svetski zvaničnici.

Ceremoniji su prisustvovali i brojni aktuelni i bivši predsjednici afričkih država.

Na ceremoniji su govorili i od Mugabea se oprostili predstavnici porodice, predsjednik Zimbabvea Emerson Mnangagva, predsjednici Kenije, Evkatorijalne Gvineje i Juznoafričke Republike, potpredsjednica Tanzanije, bivši predsjednici Gane i Namibije, kao i specijalni izaslanik predsjednika Kine Gu Šengu, potpredsjednica Kube Ines Marija Čapmen Vo i ambasador Ruske Federacije u Zimbabveu.

Mugabe, koji je vladao Zimbabveom 37 godina dok ga nije svrgnula vojska u novembru 2017, umro je prije nedjelju dana u bolnici u Singapuru u 95. godini, preneo je Rojters.

On će biti sahranjen u mauzoleju u Harareu za oko 30 dana, saopštio je njegov rođak, što je suprotno ranijim izvještajima da će njegova sahrana biti održana sutra.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!