Region

Dodik: Napredovanje Vojske Srbije garant sigurnosti srpskom narodu

BEOGRAD – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je veoma značajno da Vojska Srbija napreduje u obuci i opremi, što garantuje sigurnost srpskom narodu.

Dodik, koji je danas u Beogradu prisustvovao promociji najmlađih oficira Vojske Srbije, rekao je da važno i to što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u kontinuitetu ponavlja da se nikada više neće ponoviti “Oluja” i da je Srbija spremna da brani svoj narod ma gdje bio.

“To je danas veoma važna poruka koja nam donosi samopouzdanje, daje značaj i govori da se ljubav koju imamo prema Srbiji vraća na pravi način, a to je pružanje garancija sigurnosti”, rekao je Dodik u Beogradu.

Dodik je ocijenio da je današnja ceremonija bila veličanstvena i čestitao svim oficirama i njihovim porodicama, među kojima je i 14 oficira iz Republike Srpske.

“Promocija kadeta Vojske Srbije u oficire je uvijek važna stvar za sve nas. Srpski narod vjeruje u svoju vojsku i veoma je važno da ima školovane kadrove za upravljanje i vođenje tom vojskom”, rekao je Dodik.

On je naglasio da mu je posebno drago što je u okviru ove generacije odškolovana i prva generacija oficira Vojnomedicinske akademije /VMA/.

“Vjerujem da je uspješno i moderno zdravstvo moguće samo u vojnoj organizaciji i zato mi je posebno drago što sam vidio i oficire koji su završili tu akademiju”, rekao je Dodik.

Na svečanosti na platou ispred Narodne skupštine Srbije u prve oficirske činove promovisano je 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije /VMA/.

Vojnu akademiju završilo je 135 kadeta i kadetkinja, a Medicinski fakultet VMA 25 mladića i djevojaka, među kojima i pripadnica Oružanih snaga Namibije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je sablje – simbole oficirske časti, najboljim kadetima Vojne akademije, a ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin paradne bodeže najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA.

Povezana vijest:

Vučić oficirima: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta Srbije

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!