Politika

Izetbegović jednoglasno izabran za predsjednika SDA

SARAJEVO Delegati na Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) izabrali su danas aklamacijom Bakira Izetbegovića za novog/starog predsjednika SDA.

Njegov mandat na poziciji predsjednika SDA trajaće naredne četiri godine, odnosno do 2023. godine. 

Loading...

Izetbegović u drugi mandat ulazi s izmijenjenim Statutom SDA koji u velikoj mjeri ograničava moć stranačkih funkcionera, prenosi Klix.

Predsjednika SDA ranije je u nekoliko navrata ponovio kako će nakon Kongresa SDA započeti reformisanje stranke što prije svega znači podmlađivanje kadra, ali i otvaranje stranke pripadnicima drugih etničkih grupa koji prihvataju i zalažu se za programske ciljeve SDA.

Izetbegović je bio jedini kandidat za predsjednika SDA s obzirom na to da su ga sve organizacije u sastavu SDA jednoglasno nominovale za novog predsjednika SDA. On je tokom obraćanja delegatima rekao da takvu podršku doživljava kao podršku politici koju je vodilo rukovodstvo.

Delegati na Kongresu SDA danas će izabrati i devet od 15 ponuđenih kandidata za potpredsjednika SDA. 

Na listi za potpredsjednike nalaze se Melika Mahmutbegović, Alma Čolo, Aida Obuća, Senija Bubić, Adil Osmanović, Edin Ramić, Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Refik Lendo, Šefik Džaferović, Mirsad Zaimović, Safet Softić, Amir Fazlić, Denis Zvizdić i Asim Sarajlić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!