Hronika

Jedna osoba uhapšena u zajedničkoj akciji MUP-a RS i FUP-a

SARAJEVO – Policijski službenici Federalne uprave policije su u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, na području opštine Novi Grad Sarajevo, uhapsili M. O. (54) zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Radi se o osobi koja je od ranije poznata policijskim organima zbog istih krivičnih djela.

Loading...

U okviru navedenih aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres automobila i stana koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 15 grama nepoznate materije koja asocira na kokain, 200 grama materije koja asocira na drogu amfetamin, 600 grama materije koja asocira na drogu kanabis sativa L, 99 komada tableta koje asociraju ekstazi, vaga za precizno vaganje, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšeni je ispitan u službenim prostorijama FUP-a, te je u zakonskom roku predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, saopšteno je iz FUP-a.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!