Sport

Danas počinje Liga šampiona: Otvorena sezona lova na Liverpul

Počinje sezona lova na Liverpul. Trofej prvaka Evrope najvredniji je trofej u klupskom fudbalu, a danas će početi grupna faza Lige šampiona. Najzanimljiviji mečevi prvog dana su Borusija Dormund – Barselona i Napoli – Liverpul.

Iz godine u godinu sve je više pretendenata za popularni “ušati pehar”, ali samo jedan tim može prvi da prođe kroz cilj i bude krunisan u prvaka Evrope. Titulu iz prošle sezone brani Liverpul, koji je i ove godine u najjužem krugu favorita.

Loading...

Tu je i Mančester Siti, koji svake sezone ima ambiciju da dođe do samog kraja, ali još nikako nisu došli ni do finala, iako godinama imaju jedan od najjačih sastava na Starom kontinentu.

Osim “građana”, Liverpul će s trona pokušati da skinu Real Madrid, Barselona, Pari Sen Žermen, Juventus, Bajern, a uvijek treba obratiti pažnju na uslovno slabije ekipe, jer su prošle sezone Totenhem i Ajaks pokazali da ništa nije nemoguće.

Prvog dana takmičenja svakako ćemo moći da uživamo u dva šlagera. Borusija će u Dortmundu dočekati Barselonu, dok će Napoli i Liverpul igrati u reprizi prošlogodišnje grupne faze.

Derbi u Dortmundu igraće i jedan od najboljh igrača svijeta Lionel Mesi, iako je njegov nastup bio pod znakom pitanja. Španski mediji su objavili da će Mesi sigurno igrati u Njemačkoj, iako još nije zabilježio niti jedan nastup ove sezone zbog povrede, koju je zadobio na kraju prethodne, i nije se tačno znalo kada će se vratiti na teren.

Pitanje je da li će sjajni fudbaler dobiti priliku od prvog minuta,  jer još nije u formi i pitanje je da li bi mogao da izdrži svih 90 minuta utakmice, koja bi trebalo da bude neizvjesna. U drugom meču Grupe F snage će odmjeriti Inter i Slavija Prag.

Derbi prvog dana svakako je utakmica u Napulju između Napolija i Liverpula u reprizi prošlogodišnjeg sudara, kada je domaćin slavio u sudijskoj nadoknadi golom Lorenca Insinjea. U Liverpulu, čini se, nije harmonija kakva je bila prošle sezone, iako napadač Sadio Mane ističe da više nema nikakvih problema sa saigračem Mohamedom Salahom.

“Svađa sa Salahom? Zaboravljeno je. Nekad moraš da se pogledaš s nekim u lice i kažeš šta imaš. Takve stvari se događaju u fudbalu, nekad i ja ispadnem sebičan i ne dodam loptu… Prevazišli smo sve to i ponovo smo dobri kao prije”, kazao je Mane.

U drugom meču Grupe E u Austriji će igrati Salcburg i Genk.

Ajaks je prošle godine ispisao jednu od najljepših priča prethodnih sezona. Dogurali su do polufinala i posebno će ostati upamćene eliminacije Real Madrida i Juventusa u nokaut fazi. Sada će pokušati da ponove bajku iz prošle godine, a prvi protivnik na tom putu će im biti Lil i meč se igra u Amsterdamu.

Parovi 1. kola: Grupa E: Napoli – Liverpul (21 sat), Salcburg – Genk (21). Grupa F: Inter – Slavija Prag (18.55), Borusija Dortmund – Barselona (21). Grupa G: Lion – Zenit (18.55), Benfika – Lajpcig (21). Grupa H: Čelsi – Valensija (21), Ajaks – Lil (21).

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!